Nieuwsbrief Maart 2004

Inhoudsopgave

 
Advertentie:
Wilt u adverteren in onze nieuwsbrief? Dat kan al vanaf 15 euro!
Meer informatie...
Iedere 18 minuten breekt hacker in PC

Iedere achttien minuten worden consumenten die aan het internetten zijn, bestookt door inbrekers die gegevens van hun computer proberen te halen. Het lukt ze ook als consumenten onvoldoende veiligheidsmaatregelen hebben genomen, dit zegt de Consumentenbond tijdens de 'surf op safe'-bijeenkomst in Amsterdam dinsdag.

De Consumentenbond vreest dat als er niet snel iets verandert aan de onveiligheid van de pc consumenten zich uiteindelijk afkeren van digitale producten en diensten.


De bond vindt dat aanbieders van digitale producten en diensten zich ervan bewust moeten zijn, dat onveiligheid leidt tot onmacht. Dit gevoel van onveiligheid trekt een zware wissel op consumentenvertrouwen en innovatie en het leidt tot afkeer van digitale producten en diensten.

Tevens wil de consumentenorganisatie dat aanbieders van digitale producten en diensten, zoals computerfabrikanten en internetproviders, naast een veiligheidsgarantie ook 'affe' producten leveren. Een computer mag niet zonder antivirussoftware en een firewall worden geleverd en bijvoorbeeld een draadloos modem mag niet geleverd worden als de beveiliging standaard uitstaat.

De veiligheidsgarantie moet ertoe leiden dat consumenten met een gerust hart internet kunnen gebruiken. De bond roept alle aanbieders op veilige producten en diensten te leveren. Daarnaast kan de overheid een actieve rol spelen bij het stimuleren van veiligheid op internet.

Bron: Nu.nl


Heeft u ook vragen?
Heeft u ook vragen met betrekking tot uw computer software of hardware? Wij raden hiervoor het gratis online Vragenforum.nl aan. U kunt zich hier in een paar tellen gemakkelijk gratis registreren. Al duizenden mensen gingen u voor! Dagelijks worden hier honderden computerproblemen opgelost.

Aan of afmelden
Wilt u deze ComputerMail Nieuwsbrief niet meer ontvangen, of juist wel, en wilt u ook graag een vriend of collega attenderen op deze dienst, dan kunt u, of uw vriend en/of collega gebruik maken van het inschrijfformulier op onze website.

Advertenties:

Van de redactie:
Aan en afmelden nieuwsbrief
Heeft u ook vragen?
Even wat van de redactie
Naar de website zelf

Nieuws
Iedere 18 minuten breekt hacker in PC
Samen winkelen vergemakkelijkt de aankoop
Reissites blijven terrein winnen

Tips en trucs in deze maand:
Advertorial: De Eventbon
Een dagje erop uit of een weekendjeweg
Een zomervakantie boeken via het Internet


Even wat van de redactie

Ons forum is niet meer. Wij hebben besloten om op onze website direct door te linken naar een externe website: Vragenforum.nl. Hier zijn de deskundigen vaker op het forum aanwezig en bezitten zij meer kennis dan wij op het Computerforum aan konden bieden.Wij hebben geen invloed op de inhoud van dit forum, maar hebben er vertrouwen in dat uw probleem op dit forum nog beter wordt opgelost als wij dat zouden kunnen. De nieuwsbrief zelf blijft uiteraard wel van Computermail.nl zelf en wordt nog steeds door ons zelf ontworpen.Advertorial: De Eventbon

Ook wij hebben de lente in de bol! Eindelijk weer zon, en we kunnen er weer lekker tussenuit voor leuke uitjes bijvoorbeeld in ons eigen land! Zoekt u een leuk uitje voor collega's of vrienden, maar weet u niet precies of ze nu liever een antislip cursus willen of een ballonvaart? Geef ze dan een Eventbon kado! Met de Eventbon kunnen prachtige evenementen worden betaald.

Gratis Eventbon!
Speciaal voor Computermail lezers geeft Eventbon een gratis bon weg ter waarde van 50 euro speciaal voor de abonnee die hiervoor de leukste bestemming heeft. Wilt u meedoen? Stuur dan voor 15 april 2005 een e-mail naar eventbon@computermail.nl met uw naam, telefoonnummer en e-mail adres en beschrijf in maximaal 100 woorden wat u zou gaan doen mocht u deze gratis Eventbon winnen.


Samen winkelen vergemakkelijkt de aankoop

Bijna de helft van de online consumenten winkelt samen met zijn of haar partner omdat het de keuze voor de aanschaf makkelijker maakt.
Dat blijkt uit een steekproef van Kortingswinkel.nl onder 381 bezoekers van de site. 51 Procent van de ondervraagden zegt de aankoopbeslissing alleen te nemen. De overige 49 procent zegt wel eens samen digitaal te winkelen. Dit gebeurt dan vooral omdat het de aankoopbeslissing vergemakkelijkt.

Met name als stellen voor de aanschaf van een duur product staan, wordt de partner geraadpleegd. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om elektronische artikelen (pc, dvd-speler, fotocamera), kleding, reizen of uitjes, boeken en cd's of dvd's.

Als koppels samen op internet winkelen, handelt de man vaak de betaling af. 16 Procent van de mannen zegt dat zij meestal de betaling regelen, tegen 3 procent van de vrouwen. In 14 procent van de ondervraagde huishoudens wordt er afwisselend door zowel de man als door de vrouw afgerekend.

Bron: WebwereldReissites blijven terrein winnen

Reisbureaus kunnen nauwelijks opboksen tegen de snelheid en het gemak van reissites. Het boeken van vakanties via het web blijft terrein winnen.

In een jaar tijd is het aantal reizen dat via internet wordt geboekt, gestegen van 35 procent tot 50 procent. Dit blijkt volgens accountantsbureau Deloitte uit het jaarlijkse Consumer's Choice of Channels-onderzoek.

Internet heeft de reisbranche in grote mate veranderd, constateren de onderzoekers. "Door internet weet de consument veel eenvoudiger zijn vakantiereizen te vinden en andersom hebben leveranciers veel directer toegang tot de consument", meent Onno Oldeman van Deloitte.

Internet wordt door consumenten efficiënter, gemakkelijker en sneller gevonden. Daar komt bij dat het reisbureau qua kosten niet op kan tegen het veel goedkopere internet.

Hierdoor hebben reisbureaus een groot positioneringsprobleem, aldus de onderzoekers. De verwachting is dat alleen kostenbesparingen niet voldoende zullen zijn om tegen de concurrentie van internet op te boksen. De toekomst van reisbureaus is hiermee volgens Deloitte onzeker geworden.

Van de 3300 ondervraagde personen zegt 29 procent voor het boeken van een reis naar het reisbureau te gaan. Vorig jaar was dit nog 41 procent.

Bron: Nu.nl


Dagje erop uit

Sinds afgelopen maandag is het officieel lente en dat is te zien. De eerste mooie dagen zijn aangebroken en de eerste terrasjes toeristen zijn gesignaleerd. Iedereen krijgt weer de lente in zijn bol! Wat onder andere betekent dat weer veel mensen bezig zijn met een eventueel dagje uit of zelfs het online boeken van een buitenlandse zomervakantie.

Dagje erop uit
Zelfs als u er alleen een dagje of weekendje tussenuit wilt om eens heerlijk in een mooi gebied van Nederland te wandelen of te fietsen kan het internet enorm veel hulp bieden. Zo zijn er websites die speciaal gericht zijn op mensen die een weekendje weg willen. Of u nu alleen een strand- of boswandeling wilt maken, of een luxe weekend wilt houden met evenementen en alles inclusief: Genoeg informatie te vinden op de volgende websites:

Weekendjeweg.nl
Deze website heeft een enorm aanbod van mogelijkheden om een weekendje weg te gaan. Zelfs als u binnen nu en 14 dagen een weekend weg wilt kunt u hier voldoende steden, bungalows, aanbiedingen en mogelijkheden vinden. Zeker een aanrader! Al is het alleen al om een idee op te doen.

LeukeDingenDoen.nl
Erg creatief weergegeven website. Misschien niet direct overzichtelijk maar als je eenmaal door hebt hoe de website werkt kom je erachter dat hier echt onderwerpen worden genoemd waar je zelf misschien niet op zou komen, maar die wel ontzettend leuk kunnen zijn. De website geeft werkelijk inspiratie.

Hotelpiccolo
Met de Hotelpiccolo van Hotel Piccolo kunt u gratis overnachten in ruim 330 hotels in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Ierland. En de cheque zelf kost slechts € 17,50. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is in het betreffende hotel te ontbijten en te dineren. Als u een Hotelcheque bestelt maakt u bovendien kans op het winnen van een prachtige stedentrip.

Liever alleen overnachting exclusief ontbijten en dineren? Bestel dan een kale hotelcheque. Voor slechts € 9,95 i.p.v. € 17,50 ontvangt u 3 gratis overnachtingen voor 2 personen. U betaalt slechts het ontbijt en diner in je hotel naar keuze.


Wayout.nl
Leren klompen maken of liever een zeiltocht op het IJsselmeer? Of toch liever een ballonvaren of een antislip cursus? Deze website heeft het beste uit elke provincie.


Zomervakantie
Wordt het Internet al enkele jaren gebruikt om informatie over bestemmingen op te zoeken, tegenwoordig worden steeds meer reizen zelf via het Internet afgesloten. Echter niet elke reissite is even overzichtelijk, betrouwbaar en volledig. Vandaar dat wij in deze nieuwsbrief u een goed overzicht van reissites willen geven.

Vliegtarieven.nl
Grote onafhankelijke portal voor vliegtarieven, hotels, autoverhuur en pakketreizen voor overal ter wereld.

Sunweb.nl
Sunweb is de winnaar publieksprijs voor beste webwinkel van de Thuiswinkel prijzen 2005 in de categorie reizen. De Thuiswinkel Awards zijn de meest prestitieuze prijzen op het gebied van online winkelen in Nederland.


Reisdirect

Een overzicht website van aanbiedingen voor reismagazines en gratis brochures. Nu net na de wintersport misschien niet de meest uitgebreide, maar ze houden regelmatig scherpe aanbiedingen in de gaten.

Pharos Reizen
Pharos is de nieuwe reisorganisatie van de ANWB en heeft een gratis nieuwsbrief voor de reisinformatie. Bij de gratis inschrijving ontvangt u tevens een reischeck van 10 euro.

Tennisvakanties
Via het Internet is het ook mogelijk om heel specifiek op zoek te gaan naar een vakantie van je eigen keuze. Bestel bijvoorbeeld eens gratis een tennisvakantie brochure!

Computermail.nl nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief is verzorgd door: Computermail.nl in samenwerking met Zietuwel.nl