Nieuwsbrief April 2004

Inhoudsopgave

 
Advertentie:
Wilt u adverteren in onze nieuwsbrief? Dat kan al vanaf 15 euro!
Meer informatie...
Actie tegen salaris topmannen energiebedrijven

Op internet zijn een aantal Groningers een actie begonnen tegen de hoge beloningen van de topmannen van Essent en Nuon. Op de website ikbetaalniet.nl worden mensen opgeroepen om hun energienota van mei op te schorten totdat het salaris van de beide topmannen tot normale proporties is teruggebracht.

Dirk Stelder, als econoom werkzaam bij de Economische Faculteit van de Universiteit Groningen, heeft hiertoe het initiatief genomen. Het belangrijkste doel van de actie is om na alle politieke discussies nu de klant zelf te laten spreken.

"Wie betáált die 821.000 euro (1.814.410 gulden) voor directeur Michiel Boersma van Essent en 816.000 euro (1.803.360 gulden) voor directeur Ludo van Halderen van Nuon eigenlijk? Wie is er hier nu eigenlijk de baas? Dat is de klant, dat zijn wij zelf," zo is te lezen op de site.

Bron: Nu.nl


Computervragen?
Heeft u vragen met betrekking tot uw computer software of hardware? Wij raden hiervoor het gratis online Vragenforum.nl aan. U kunt zich hier in een paar tellen gemakkelijk gratis registreren. Al duizenden mensen gingen u voor! Dagelijks worden hier honderden computerproblemen opgelost.

Aan of afmelden
Wilt u deze Computermail nieuwsbrief niet meer ontvangen, of juist wel, en wilt u ook graag een vriend of collega attenderen op deze dienst, dan kunt u, of uw vriend en/of collega gebruik maken van het inschrijfformulier op onze website.

Google zoek geschiedenis

Google is aan het experimenteren met een nieuwe toepassing dat het mogelijk maakt voor gebruikers om online zoekopdrachten op te laten slaan zodat deze later teruggevonden kunnen worden. Gebruikers hebben hiervoor een account en wachtwoord nodig. Gebruikers van andere toepassingen van Google als Gmail, kunnen met hun huidige login gegevens automatisch gebruik maken van de dienst.

De dienst klinkt veelbelovend en zal voor vaste gebruikers soms heel handig kunnen zijn. Om dagelijks even te kijken hoe de eigen website positionering is bijvoorbeeld. Maar het kan ook privacy gevoelig zijn, als de baas kan zien dat er gezocht is naar vacatures of dating websites. Er wordt gewerkt met een wachtwoord maar als de gebruiker ervoor kiest om dit automatisch bij de computer te laten herkennen, of als later blijkt dat dit gehackt kan worden kunnen privacy vechters wel weer eens in opstand kunnen komen tegen Google. Dit gebeurde al eerder met Gmail, waar spiders de e-mail van gebruikers indexeerde om zo advertenties op maat te laten tonen.

Tot op heden zijn wij echter niet zo skeptisch. Zonder gebruikersnaam of zonder automatisch ingelogd te zijn maak je nog geen gebruik van de dienst, en voor vaste zoekers kan het een aangename extra optie zijn voor deze meest gebruikte zoekmachine wereldwijd.

Bron: Entireweb.com


Advertenties:

Van de redactie:
Aan en afmelden nieuwsbrief
Heeft u computer vragen?
Even wat van de redactie
Naar de website zelf

Nieuws
Actie tegen salaris topmannen energiebedrijven
Shopcontrol (mystery shopping) ook in Nederland
Trendbox: Internetverkoop zal toenemen
Google onthoud zoekgeschiedenis


Computer tips en trucs:
Advertorial: Dell aanbiedingen
Hitman Pro: Gratis anti spyware programma
Computer beveiligings adviesEven wat van de redactie

Afgelopen maand hebben wij een prijsvraag gehouden voor een gratis tegoedbon. Deze actie is afgelopen, de prijswinnaar gaat deze waarschijnlijk gebruiken voor een mooie ballonvaart! En heeft inmiddels een e-mail ontvangen met verdere informatie. Bedankt voor alle inzendingen! Gezien de leuke reacties die we ontvangen hebben gaan we nu kijken of we in de toekomst vaker gratis bonnen of acties kunnen houden. To be continued!


Advertorial: Dell aanbiedingen

Zoals u ongetwijfeld in voorgaande nieuwsbrieven heeft kunnen ontdekken zijn wij van Computermail een groot voorstander van online koop en verkoop. Natuurlijk zijn er enkele louche webwinkels waar je beter je credit card gegevens niet af kunt geven, maar dat is met meer winkels het geval. Online zijn er enkele grote winkelketens welke wij 100% vertrouwen en aan kunnen raden. Een van deze winkels is de online computerwinkel Dell. Dit is een van de grootste computerwinkels wereldwijd, welke wekelijks scherpe aanbiedingen heeft. Zoals deze week:

Dimension™ 2400 TV offer
Intel® Celeron® Processor 2.40GHz   
MS Windows® XP Home, MS Works 7.0
256MB + 256MB GRATIS = 512MB DDR geheugen
40GB IDE (7,200rpm) Harde schijf
Dell™ 17" (43cm)  crt monitor

Extra Info:
DimensionTM 2400
Instap-PC voor de prijsbewuste klant.

HIGHLIGHTS:
 Voor de dagelijkse computerhandelingen, waaronder productiviteitsverhogende toepassingen, e-mail en internet

Geïntegreerde Intel®  Extreme Graphics voor gangbare grafische mogelijkheden

Nu:
Gratis transport! (t/m 24 april, normaal is transport 89 euro)
Nu met 512MB geheugen!
+ Gratis Dell™ kleurenprinter!
Nu voor 399,- incl. BTW/Transport

Meer informatie...

Deze aanbieding met gratis transport, is nog maar enkele dagen geldig, vandaar dat wij een online pagina hebben gemaakt waar u gedurende een maand lang de laatste aanbiedingen kunt vinden.


Shopcontrol (mystery shopping) ook in Nederland

Het Duitse Shopcontrol is ook in Nederland gestart met zijn internet-versie van 'mystery shopping', een methode om klanten zelf de klantvriendelijkheid of beveiliging van bedrijven te laten testen. Deze bedrijven geven daartoe de opdracht. Bij een Duitse bouwmarkt gingen de 'mystery shoppers' ongezien met de kluis aan de haal.

Oprichter van Shopcontrol is Marcus Reiner, die in het verleden nog werkte als casting-director voor Endemol in Duitsland en na een cursus ondernemen op het web de smaak van het zakendoen te pakken kreeg. Twee mediabedrijven zette hij op, om ze daarna te verkopen. In 1998 begon hij met Shopcontrol. Frustratie over een slechte behandeling als klant vormde daarvoor geen aanleiding, zo zegt hij.

Bron: Emerce


Advertenties

Trendbox: Internetverkoop zal sterk toenemen

De prijzenoorlog houdt de Nederlandse retailers nog flink in de greep. Dat bleek op het gisteren gehouden congres 'What's going on in retailing?' Openlijke twijfel over het nut van prijsconcurrentie streed om voorrang met de roep om innovatie en samenwerking. Volgens Trendbox-directeur Goos Eilander zal de detailhandel via internet de komende jaren sterk toenemen.

Trendbox-directeur Goos Eilander verzorgde de eerste presentatie en voorspelde dat de internetverkoop in de nabije toekomst sterk gaat stijgen. “Veranderingen gaan gefaseerd. Eerst moet de kennis er zijn, dan vormt men zich een mening en vervolgens wordt het gedrag aangepast.” Online boodschappen doen, stijgt volgens Eilander daarom binnen tien jaar van de 1,5 procent van nu naar boven de 10 procent. “Mensen vinden boodschappen doen minder leuk omdat ze niet in de verleiding willen worden gebracht meer te kopen dan ze daadwerkelijk kunnen. Internet helpt deze prijsbewuster wordende consument.”

Bron: Emerce


Hitman Pro: Gratis anti Spyware programma

Tegenwoordig is het bijna onmogelijk te surfen op het internet zonder dat de pc besmet wordt met spyware. Omdat dit hele vervelende gevolgen kan hebben, is het belangrijk de pc zo 'schoon' mogelijk te houden. Tijdens het surfen op internet loopt u de kans virussen en spyware binnen te halen op uw computer.

Het is belangrijk om een goed antivirus programma te gebruiken. Maar de meeste antivirussoftware herkent en beschermt de computer niet tegen spyware. Een heel goed gratis programma hiervoor om de spyware te verwijderen is Hitman Pro.

Hitman Pro bestaat uit verschillende onderdelen (programma's) die ervoor zorgen dat de sporen van het surfen uitgewist worden. Hitman Pro gebruikt verschillende antispyware programma's omdat 1 programma lang niet alle spyware herkent die binnengehaald kunnen worden. Door de combinatie van deze programma's kunt u er verzekert van zijn dat uw computer weer schoon ' opgelevert' wordt door Hitman Pro.

Hitman Pro maakt gebruik van de programma's : Ad-Aware, Spy Sweeper, Spybot Search and Destry, CWShredder, SpywareBlaster, Spyware Block List, Sysclean Package en SuperDAT VirusScan. Kennis van de verschillende onderdelen is niet nodig.

Wanneer Hitman Pro geinstalleerd wordt zal het zelf de juiste instellingen maken, zodat een beginnende gebruiker ook met dit programma overweg kan. De updates voor de verschillende programma's worden automatich binnengehaalt zodat alles up-to-date is. Ook worden een aantal internet explorer instellingen zo geconfigureert dat er geen programma's geinstalleerd kunnen worden vanaf het internet zonder medeweten van de gebruiker.Computer beveiligingsadvies

In deze nieuwsbrief proberen wij u regelmatig te ondersteunen met gratis computer of internet adviezen. Bijvoorbeeld hoe u uw computer kunt beveiligen tegen ongewenste virussen, spyware, spam of andere ongewenste software. Op het internet zijn hier echter ook enkele zeer gespecialiseerde websites voor waar u een kijkje kunt nemen als u computerbeveiliging niet meer op orde is. In deze nieuwsbrief willen wij u enkele aanraders melden.

Windowsupdate.com
Eigenlijk is deze niet te missen. Bijna wekelijks wordt er wel weer een beveiligingslek in Windows of Office gevonden waarmee hackers controle over uw systeem kunnen krijgen. Afgelopen week was nog in het nieuws dat een hacker een webcam van een tiener had gehackt en haar zo kon begluren. Door ervoor te zorgen dat uw windows up to date is houd u in ieder geval uw software in orde.

Maar met alleen een bijgewerkte versie van Windows bent u er nog niet. Een virusscanner en firewall zijn aan te raden. Welke het beste bij uw computer passen, of wat het laatste nieuws is met betrekking tot computer beveiliging kunt u vinden op de volgende websites:

Microsoft Computer Beveiligingsadviescentrum
Yup, al weer een van Microsoft. Het bedrijf mag dan wel een enorme slechte reputatie hebben op het gebied van beveiliging, tegenwoordig werken ze er hard aan om de software veilig te krijgen. Daarbij hebben ze natuurlijk wel wat hulp van de gebruikers nodig. Kijk deze pagina daarom eens rustig rond. Zeker dat u hier veel tips voor uw computer ziet staan.

Leuvens Universitair Dienstencentrum voor Informatica
Een link van onze zuiderburen. Pagina is wat verouderd, maar is nog steeds een echte aanrader.

Vragenforum Beveiliging
De op zich zelf staande website over beveiliging, van onze partner Vragenforum.nl. Vragenforum is een onafhankelijk forum waar computergebruikers vragen kunnen stellen over de computer. Gezien het aantal vragen over spyware en virussen hebben zij besloten een apart beveiligingsgedeelte te maken op de website. Zeer up-to-date met uitleg waarmee zelfs een echte computerleek omgetoverd kan worden in een echte computer expert.

Multikabel beveiliging
De hoofdredacteur van Computermail.nl heeft toevallig een internet verbinding via Multikabel, vandaar dat dit bedrijf hier staat, maar kijk eens rond op de website van uw eigen provider. Goede kans dat deze een virusscanner of spamfilter voor uw e-mail heeft die u zelf gratis online in kan stellen.


Computermail.nl nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief is verzorgd door: Computermail.nl in samenwerking met Zietuwel.nl