Nieuwsbrief Mei 2005

Inhoudsopgave

 
Advertentie:
Wilt u adverteren in onze nieuwsbrief? Dat kan al vanaf 15 euro!
Meer informatie...
19 juni vaderdag

19 juni is het weer vaderdag! Heeft u geen tijd om voor die dag nog iets leuks in de winkel te zoeken? Geen nood. Op het Internet zijn voldoende mogelijkheden voor leuke t-shirts, boeken, stropdassen en sokken voor de vader. Kijk vooral eens op de volgende websites:

IkVader.nl
IkVader is de website voor vaders. Met een geweldig PapaABC, forum, en online winkel voor leuke kado artikelen voor vader.

Huismannen.nl
Voor de vader die thuis wel meeklust in het huishouden. Inclusief forum en webwinkel voor vaderdag artikelen.

Vaderdag.Pagina.nl
Kon je op de vorige twee websites niet vinden wat je zoekt? Kijk dan eens op de pagina met vaderlinks.


Computervragen?
Heeft u vragen met betrekking tot uw computer software of hardware? Wij raden hiervoor het gratis online Vragenforum.nl aan. U kunt zich hier in een paar tellen gemakkelijk gratis registreren. Al duizenden mensen gingen u voor! Dagelijks worden hier honderden computerproblemen opgelost.

Aan of afmelden
Wilt u deze Computermail nieuwsbrief niet meer ontvangen, of juist wel, en wilt u ook graag een vriend of collega attenderen op deze dienst, dan kunt u, of uw vriend en/of collega gebruik maken van het inschrijfformulier op onze website.

Helpdesk te laat ingeschakeld

Werknemers die met de beste bedoelingen hun pc proberen te repareren drijven de helpdesk tot wanhoop. Dat stelt Ontrack Data Recovery.

De helpdesk van dit bedrijf ontvangt de meeste telefoontjes om elf uur 's ochtends, twee uur nadat het personeel doorgaans inlogt. In deze twee uur proberen werknemers met problemen deze eerst zelf op te lossen. De werknemer vindt professionele hulp niet nodig of wil niet de aandacht op zich vestigen. Vaak verergeren ze het probleem alleen maar, aldus Ontrack.

'De it-manager mag daarna de rotzooi opruimen', zegt Adrian Palmer, managing director van Ontrack. 'Pogingen om het probleem zelf op te lossen leiden doorgaans tot extra schade.

Bron: Webwereld.nl


Advertenties:Van de redactie:
Aan en afmelden nieuwsbrief
Heeft u computer vragen?
Even wat van de redactie
Naar de website zelf

Nieuws
Referendum Wijzer veel bezocht
70% van de webloggers is tegen grondwet
Virtueel hotel is populair
Spyware schakelt Firewall uit
19 juni vaderdag
Helpdesk wordt te laat ingeschakeldEven wat van de redactie

In deze nieuwsbrief iets meer nieuws dan echte computerhulp. De meeste van onze abonnees hebben zich ingeschreven omdat ze de computer graag sneller, soepeler of veiliger willen laten werken. Deze maand kunnen wij helaas niet in deze behoefte voldoen. De reden hiervoor is dat ik (initiatiefnemer en hiermee ook hoofdredacteur) aan het afstuderen ben en mijn hoofd deze maand bij veel andere projecten heb gehad. Hierdoor was er minder tijd over om deze maand een goede nieuwsbrief te maken. Ook de redactie heeft daarom wat minder van mij gehoord. In juni hoop ik echt af te studeren, en weer wat meer tijd vrij te maken voor interessante nieuwsbrief onderwerpen. Tot dan!


Referendum Wijzer

Nederlanders die twijfelen of ze woensdag bij het referendum voor of tegen de Europese Grondwet moeten stemmen, maken massaal gebruik van de website www.referendumwijzer.nl van het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) om hun keuze te bepalen. Dat liet het IPP zondag weten.

Aan de hand van 25 stellingen laat de website in een percentage zien in hoeverre de standpunten van de gebruiker overeenstemmen met de Europese Grondwet. Sinds de website op 21 april in de lucht ging, zijn er ruim 423.000 adviezen verstrekt. De organisatie verwacht de komende dagen nog een flinke stijging van het aantal bezoekers van de site. "Met name op de verkiezingsdag zelf worden tussen de 50.000 en 100.000 bezoekers verwacht", aldus het IPP.

bron: Nu.nl


70% webloggers is tegen

Uit onderzoek van Web-log.nl in samenwerking met Minitrue.nl onder 285 bloggers in Nederland blijkt dat er in blogosfeer (de online weblog-wereld) regelmatig over de Europese grondwet en het aankomende referendum wordt geschreven. Vooral in de contra-sfeer wel te verstaan. Van de 78 procent van de bloggers die zegt te gaan stemmen op 1 juni zegt 70 procent tegen de Europese grondwet te gaan stemmen.

De schrijvers van weblogs zijn negatiever over de grondwet dan de rest van de Nederlandse bevolking, zo blijkt uit het onderzoek. Ter vergelijking: in het onderzoek van Peil.nl van Maurice de Hond van vorige week wordt voorspeld dat 53 procent van de kiezers tegen zal stemmen op 1 juni. De opkomstverwachting van Peil.nl is veel lager dan die onder webloggers: slechts 43 procent.

Het web-log.nl onderzoek laat verder zien dat politiek en met name de Europese grondwet een 'hot topic' is in de Nederlandse blogosfeer. 48 procent van de ondervraagden heeft wel eens een blog-bericht gelezen waarin gesproken wordt over de Europese grondwet. 22 procent van de ondervraagde bloggers sneed het onderwerp actief aan op het eigen web-log.

"Actuele politieke onderwerpen zoals de Europese Grondwet lenen zich uitstekend voor discussies op weblogs", zegt Michiel Houben, bij ilse media verantwoordelijk voor web-log.nl. "Een weblog is een heel toegankelijke manier om je mening wereldkundig te maken en vooral de tegenstanders van de Europese grondwet hebben die mogelijkheden benut." Hij vervolgt: "We zijn overigens niet verrast over deze uitslag. Uit eerder onderzoek door web-log bleek namelijk al dat voornamelijk aanhangers van linkse partijen (met name de SP) fervent bloggen."

Bron: Nu.nl


Advertenties

Virtueel hotel populair

Wie denkt dat tieners het internet massaal bezoeken om aan een dagelijkse dosis vieze plaatjes te komen, heeft het mis. De grote hit onder Nederlandse jongeren is Habbohotel.nl , een virtueel hotel met bijna twee miljoen gasten. Dat schrijft de Volkskrant maandag.

Bezoekers van het hotel kunnen het poppetje dat hen vertegenwoordigt aankleden, meubels kopen – en stelen, maar dat is door de beheerder van de site verboden – en met elkaar kletsen. Voor het kopen van bepaalde waren moeten de gasten een betaald telefoonnummer bellen.

Bron: Nu.nl


Spyware schakelt firewall uit

Anti-virusmaker Panda software heeft een nieuwe, hybride worm ontdekt. Na infectie worden toetsaanslagen bewaard en de Windows Firewall uitgeschakeld.

De hybride worm, door Panda Eyeveg.D genoemd, zoekt eerst een dll-bestand en een willekeurig exe-bestand om te infecteren. Door deze willekeur is de worm lastiger te detecteren. Vervolgens past Eyeveg het Windows-register aan, zodat het altijd laadt wanneer de pc wordt opgestart. Panda waarschuwt hier op zijn website voor en raadt iedereen aan zijn virusdefinities uptodate te houden.

Naast het 'phishen' door Eyeveg middels het loggen van toetsaanslagen, opent het ook een achterdeur op het geïnfecteerde systeem. Via deze achterdeur kan een kwaadwillende de pc op afstand overnemen en bestanden installeren. Eyeveg probeert door deze achterdeur contact te maken met een url en schakelt daarbij, indien nodig, de Windows Firewall van Windows XP uit.

De kwaadwillende code gaat vervolgens op zoek naar e-mail adressen op het besmette systeem. Deze adressen krijgen vervolgens een gecomprimeerd bestand met daarin Eyeveg verstopt, zodat het zichzelf verder kan verspreiden.

Zombie
Gebruikers van Windows 95, 98 en Millenium hebben een extra probleem. De worm zorgt er namelijk voor dat Eyeveg niet te zien is in het Processen-overzicht van Windows.

Het kunnen uitschakelen van de Windows Firewall is een klap in het gezicht in de strijd tegen spam. Spammers maken veelvuldig gebruik van geïnfecteerde systemen om zo bergen mail te kunnen versturen. Door besmette pc's, zogeheten zombie-pc's, hier voor in te zetten is de spammer vele malen moeilijker te traceren.

Onlangs werd bekend dat door de komst van Service Pack 2 voor Windows XP het aantal zombie-pc's drastisch gedaald is. Dit is voornamelijk te danken aan de verbeterde firewall van Windows XP. Nu deze door virussen en wormen uit te schakelen is, zijn de spammers weer een stap verder in het kat-en-muisspel tussen spam en beveiliging.

Bron: Webwereld.nl


Computermail.nl nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief is verzorgd door: Computermail.nl in samenwerking met Zietuwel.nl