Nieuwsbrief Juni 2005

Inhoudsopgave

 
Advertentie:
Wilt u adverteren in onze nieuwsbrief? Dat kan al vanaf 15 euro!
Meer informatie...
Actie tegen Jamba

Eigenaar van LpiWeb, Patrick de Groot, heeft een website geopend waar mensen hun ongenoegen kunnen uiten tegen de Jamba-reclames. De bedoeling is dat de reacties op 1 augustus 2005 aan het moederbedrijf van Jamba, het Amerikaanse Jamster, worden aangeboden.

"Zelf hoor ik er iedereen over klagen. Daarom dacht ik: laat ik maar eens proberen actie te ondernemen. Duizenden mensen trappen in de reclames van Jamba. Komt er een leuk beestje op een scherm, die kan je dan bestellen door te sms'en, maar je zit dan direct vast aan een wekelijks abonnement. En dat moet nu echt ophouden. Want heel veel jongeren hebben hier problemen mee gekregen door te hoge telefoonrekeningen," aldus De Groot.

bron: Nu.nl


Computervragen?
Heeft u vragen met betrekking tot uw computer software of hardware? Wij raden hiervoor het gratis online Vragenforum.nl aan. U kunt zich hier in een paar tellen gemakkelijk gratis registreren. Al duizenden mensen gingen u voor! Dagelijks worden hier honderden computerproblemen opgelost.

Aan of afmelden
Wilt u deze Computermail nieuwsbrief niet meer ontvangen, of juist wel, en wilt u ook graag een vriend of collega attenderen op deze dienst, dan kunt u, of uw vriend en/of collega gebruik maken van het inschrijfformulier op onze website.

Getuigen gezocht

Taxi-ondernemer Theo Hofman uit Capelle a/d IJssel heeft een website geopend waar mensen gratis een oproep kunnen plaatsen om getuigen te zoeken, bijvoorbeeld van een verkeersongeluk.

De taxi-ondernemer hoort regelmatig dat mensen die betrokken zijn bij een verkeersongeval geen getuigen hebben om te bevestigen hoe het ongeluk precies is veroorzaakt. "Dat kan uitermate vervelend zijn als je getuigen nodig hebt om de schade vergoed te krijgen," aldus Hofman.

Daarom besloot hij het meldpunt Getuigengezocht.nl op te richten, waar mensen de mogelijkheid hebben actief naar getuigen te zoeken. "Vaak realiseren mensen zich acteraf dat ze iets hebben gezien, maar lopen in alle haast door. Via de website hopen we dat mensen denken: verrek, daar was ik bij."

Bron: Nu.nl


Advertenties:

Van de redactie:
Aan en afmelden nieuwsbrief
Heeft u computer vragen?
Even wat van de redactie
Naar de website zelf

Nieuws
Actie tegen Jamba
Microsoft gaat RSS ondersteunen
Bijstand via internet te checken
Lycos moet gegevens verschaffen
Getuigen Gezocht.nl
Internetters kiezen Juliana als nieuwe naam

Computerhulp
Zelf je website promoten in zoekmachinesEven wat van de redactie

Voor deze nieuwsbrief zijn we in eerste instantie gestart met het zoeken naar informatie over hoe je een website professioneel kunt promoten. Veel mensen hebben wel eens van de Google Pagerank gehoord, of hebben een eigen website en willen daar wat mee doen, maar merken dat zoekmachine optimalisatie veel te duur is voor particulieren. Om hier wat informatie over te geven zijn we op zoek gegaan.

Om tot de conclusie te komen dat er in Amerika veel over online promotie geschreven wordt. www.SEOchat.com en www.searchenginewatch.com zijn hele goede websites. In Nederland was hier nog maar weinig over te vinden. Het idee is dan ook gelijk uitgewerkt tot een geheel nieuwe website. In deze nieuwsbrief dan ook maar een computerhulp tip, maar als je even een kijkje gaat nemen merk je direct dat er op Online Promotie.nl veel informatie te vinden is! Ook voor mensen die geen eigen website hebben, hebben we weer geprobeerd een leuke nieuwsbrief ervan te maken. Wij hopen dat het bevalt! Suggesties voor komende maanden en feedback op onze nieuwsbrief is altijd welkom! Wij horen graag van u!


Microsoft gaat RSS ondersteunen

Microsoft gaat in de toekomst in grote mate rss ondersteunen. Zowel Windows XP-opvolger Longhorn als de nieuwe Internet Explorer gaan de rss-specificatie ondersteunen.

Microsoft maakte vrijdag bekend rss tot op grote hoogten te willen gaan ondersteunen. Zo wordt de volgende versie van de Internet Explorer-browser uitgerust met een rss-lezer en zal het toekomstige besturingssysteem Longhorn rss-feeds kunnen uitlezen.

Het gebruik van rss moet nog makkelijker volgens Microsoft. Het toevoegen van een feed zal hetzelfde zijn als het maken van een favoriet in Internet Explorer. Met rss (really simple syndication) is het mogelijk in de gaten te houden of er nieuwe content aan een website is toegevoegd zonder die site daadwerkelijk te bezoeken.

Rss is de toekomst
'We zijn er van overtuigd dat rss heel belangrijk gaat worden bij internetgebruik in de toekomst', aldus Gary Schare van Microsoft tegenover CNet. 'Vandaar dat we zwaar inzetten op rss en het door het hele besturingssysteem zullen integreren.' Als voorbeeld noemt hij een kalender die door middel van rss voortdurend wordt bijgewerkt.


bron: Webwereld


Kijk voor een korte bondige uitleg van RSS op de website van Nu.nl


Bijstand prestaties via internet te checken

De prestaties van gemeenten in de uitvoering van de bijstand zijn vanaf maandagmiddag op internet te checken. Staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken wil burgers, gemeentebestuurders en -raadsleden op die manier beter inzicht geven in het gevoerde beleid. Ook wordt het mogelijk om gemeenten te vergelijken.

Bron: Nu.nl


Advertenties

Lycos moet gegevens verschaffen

Internetaanbieder Lycos moet de identiteitsgegevens van een klant verschaffen aan een particulier persoon. Dat is althans het advies van de advocaat-generaal aan de Hoge Raad in een zaak van de provider tegen een Tilburgse postzegelhandelaar. Een klant van Lycos exploiteerde een internetpagina waarop hij de Tilburger anoniem aan de schandpaal nagelde.

Lycos weigerde de persoonsgegevens om privacyredenen af te staan en wil daarom graag een principiële uitspraak van het hoogste rechtscollege. Advocaat C. Wenckebach van Lycos noemt het advies van "doorslaggevend" belang voor het kort geding van auteursrechtenorganisatie Brein tegen vijf internetaanbieders om de naam- en adresgegevens van veelaanbieders van illegale muziek. De stichting Brein heeft om die reden op eigen initiatief ook het juridisch advies aan de postzegelhandelaar betaald.

Bron: Nu.nl


Internetters kiezen Juliana
  Planet heeft een poll gehouden over wat de Nederlandse internetter verwacht dat de nieuwe naam van de pasgeboren prinses zal worden. De mailbox van de Planet-redactie stroomde maandag over met suggesties voor een naam voor het zondag geboren prinsesje. Eén naam werd het meest genoemd: Juliana.
De naam Juliana, meestal afgekort tot roepnaam Julia, komt in verschillende combinaties voor. Ook afgeleiden worden genoemd, zoals Juliette.

Opvallend is dat naast Juliana ook andere namen van voormalige vorstinnen werden genoemd, als roepnaam dan wel als tweede naam: Emma en Wilhelmina komen het meest voor, maar ook Beatrix wordt voorgesteld.

Bron: Planet.nl


Zelf je website promoten in zoekmachines

Eurolutions, het bedrijf dat ook eigenaar is van Computermail.nl heeft een nieuwe website gelanceerd; Online Promotie.nl. Op deze website staat dagelijks het laatste nieuws over zoekmachines als Google, Yahoo en MSN, en zoekmachine optimalisatie. In het kort ook wel SEO (Search Engine Optimization) genoemd.

Voor bedrijven kan investeren in zoekmachine optimalisatie enorm lucratief zijn. Sommige websites worden amper gevonden in zoekmachines terwijl ze honderden paginas hebben met goede inhoud. De reden kan in een kleine blokkade zitten die alle zoekmachine indexeringen tegen houd.

Voor particulieren is dit echter vaak niet te betalen. Deze kunnen vanaf vandaag terecht op Online Promotie .nl en informatie vinden hoe ze zelf hun website kunnen aanpassen aan de wensen van zoekmachines. Zo kun je lezen wat de Google Pagerank eigenlijk inhoud, en of metatags vandaag de dag nog wel gebruikt worden door zoekmachines. Maar ook informatie over Flash, Frames, de Google Dance en de Google Sandbox, alles komt aan bod.

De website is in juni 2005 van start gegaan en breidt zich nu al dagelijks uit met nieuwe paginas en onderwerpen. De bedoeling is dan ook dat de website straks alle facetten van zoekmachines en de werking daarvan gaat omschrijven.

Zie voor meer informatie de website zelf: http://www.OnlinePromotie.nl


Computermail.nl nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief is verzorgd door: Computermail.nl in samenwerking met Zietuwel.nl