Nieuwsbrief Augustus 2005

Inhoudsopgave

 
Advertentie:
Wilt u adverteren in onze nieuwsbrief? Dat kan al vanaf 15 euro!
Meer informatie...
Senioren PC

Een bedrijf in Amsterdam heeft een eenvoudige personal computer ontwikkeld speciaal voor de onvervaren gebruiker. Senioren zijn de belangrijkste doelgroep voor de simPC. Het apparaat biedt alleen de meest gebruikte mogelijkheden, aldus de aankondiging van de presentatie woensdag.

De simPC kost 349 euro plus een maand abonnement van 10 euro voor beveiliging en ondersteuning. De koper krijgt een pc voor internet, e-mail, chat, bellen, bankieren, beeldopslag, tekstverwerking en spelletjes. Het apparaat is kleiner dan een telefoonboek, gebruiksvriendelijk, ontbeert allerlei toeters en bellen, is stil en energiezuinig.

Het concept is gebaseerd op de wensen en vaardigheden van de beginnende computergebruiker. "Voor iederen die wel het gemak, maar niet de zorgen van een gewone pc wil", aldus de oprichters van het bedrijf SIM.

bron: Nu.nl


Computervragen?
Heeft u vragen met betrekking tot uw computer software of hardware? Wij raden hiervoor het gratis online Vragenforum.nl aan. U kunt zich hier in een paar tellen gemakkelijk gratis registreren. Al duizenden mensen gingen u voor! Dagelijks worden hier honderden computerproblemen opgelost.

Aan of afmelden
Wilt u deze Computermail nieuwsbrief niet meer ontvangen, of juist wel, en wilt u ook graag een vriend of collega attenderen op deze dienst, dan kunt u, of uw vriend en/of collega gebruik maken van het inschrijfformulier op onze website.

Speurders 83 jaar

Speurders zag in 1922 als rubriek binnen de Telegraaf het licht. Daarmee is Speurders naar eigen zeggen het oudste nog bestaande initiatief is op het gebied van adverteren voor en door particulieren. De online versie zag uiteraard vele jaren later het licht.

In de afgelopen 83 jaar werd voor maar liefst 17,7 miljard euro aan goederen verhandeld, via de rubriek. Hiervan ging het afgelopen jaar 1,8 miljard via de online variant. Concurrent Marktplaats verklaarde eerder dat via deze site in één jaar voor 2 miljard euro werd verhandeld. Directeur Diele sprak onlangs tegenover Webwereld van een complete verborgen economie.

Bron: Nu.nl

Van de redactie:
Aan en afmelden nieuwsbrief
Heeft u computer vragen?
Even wat van de redactie
Naar de website zelf

Nieuws
Senioren PC op de markt gebracht door NL bedrijf
Big Brother wil grote publiek bereiken
Miljoenste MSN Spaces (weblogs)
Speurders 83 jaar

Computerhulp
Zelf een eigen website makenEven wat van de redactie

De oplettende lezer heeft het wel gemerkt: In juli is er geen computermail nieuwsbrief verschenen. In verband met een heerlijke zomervakantie en enkele heerlijke zomerse dagen hebben wij te weinig achter de PC gezeten om een goede nieuwsbrief te kunnen maken. Wij hopen dat ook u van een goede vakantie heeft kunnen genieten. Vanaf deze maand gaan we weer uitgerust en vol met goede plannen van start!


Big Brother moet massa bereiken

De site van Big Brother en andere interactieve diensten die rondom het programma zijn gebouwd, hoeven van Talpa in principe niet winstgevend te zijn. Dat zegt Erik Rezelman, manager interactive bij Talpa. De hoeveelheid traffic die de site genereert en het gevoel dat de bezoeker aan de Big Brother-site overhoudt, vindt Rezelman veel belangrijker. "Ik ga voor de massa," zegt Rezelman. Ondertussen bezochten al meer dan 400.000 unieke bezoekers de site.

Rezelman wil in de eerste plaats vooral uit de kosten komen met Big Brother. “Wat we met Big Brother aan het doen zijn, moet aan het einde van de rit natuurlijk wel kostendekkend zijn. Het is niet zo dat ik verlies wil draaien met een site als Big Brother. Toch is hoe we het op het financiele vlak doen met de site van Big Brother niet het belangrijkste. Traffic is dat wel. Hoe meer mensen de live streams van Big Brother bekijken, hoe beter. Voor Endemol gelden natuurlijk hele andere wetten. Dat weet ik ook wel. Voor hen is het natuurlijk wel belangrijk dat er winst wordt gemaakt met de site. Voor mij is het slechts bijzaak. Ik wil van Big Brother een mooie showcase maken,” zegt de manager interactive van Talpa.

bron: Emerce


Miljoen MSN Spaces (weblogs)

Vandaag verwelkomt MSN de miljoenste gebruiker van MSN Spaces, de homepages die aan MSN Messenger en Hotmail zijn verbonden.

De kracht van MSN Messenger en in mindere mate Hotmail blijkt eens te meer nu Microsoft Nederland erin geslaagd is om binnen een jaar na de lancering van de bètaversie van MSN Spaces, in december 2004, het aantal aangemaakte homepages op 1 miljoen te krijgen.

MSN Nederland laat weten: "MSN Spaces snelst groeiende weblog service in Nederland." Op de vraag hoeveel van de Spaces als weblogs kunnen worden beschouwd, zegt Sandra van Wersch, marketing manger van MSN (en voorheen van eBay): "Een kleine minderheid betreft openbare, actieve weblogs. Het overgrote deel van de Spaces wordt gebruikt om alleen te delen met de buddy's van MSN Messenger, de eigen vrienden en familie en kennissen dus.

Als je een Space aanmaakt staat hij ook standaard op 'besloten' en niet op 'publiek', ook om de privacy van de makers te beschermen. Ze moeten er dus bewust voor kiezen om van een space een openbare weblog te maken en kunnen daar dan ook een RSS-feed aan toevoegen. Welke percentage van de Spaces precies openbaar is willen ze niet kwijt, maar het is een minderheid."

Bron: Planet.nl


Advertenties

Zelf een website maken

Weblogs zijn tegenwoordig steeds populairder. Bovenstaande bericht geeft al aan dat er een miljoen weblogs via MSN zijn aangemaakt, maar ook web-log.nl van Ilse Media is razendpopulair.

Een van de redenen is waarschijnlijk de lage moeilijkheidsgraad. Met de weblogs van MSN of Web-log.nl kun je in een paar minuten je eigen website beginnen! Toch is ook de eigen domeinnaam nog steeds erg populair. Zodra mensen eenmaal over de eerste drempel komen van het onderzoeken van de beste webhosting pakketten, en het leren maken van HTML kunnen ze hier al snel vaak mooie websites van creeëren. Mensen die er eenmaal mee begonnen zijn zijn vaak al snel verslaafd. Steeds meer paginas, toepassingen, mooiere opmaak, of de stap naar gevonden worden in zoekmachines; het hoort er allemaal bij.

En zo lastig is het niet. Op Ondernemen en Internet.nl staat een goed artikel over de verschillende vormen van webhosting beschreven. Hier kun je snel leren wat webhosting precies inhoud en hoe het werkt.

Om daarna een eigen website te maken is natuurlijk wat lastiger. Het gemakkelijkste is waarschijnlijk om een website te maken met het office pakket van Microsoft waar de software Frontpage in verwerkt zit. Dit is speciaal gemaakt voor het maken van websites. Maar wist u dat het ook met MS Word kan? Als u een document tekst heeft gemaakt en kiest voor opslaan als, kunt u er ook voor kiezen om het op te slaan als HTML pagina. Deze hoeft u alleen maar op het internet te zetten en dan kunnen mensen deze bezoeken!

Misschien is het nog niet het gewenste resultaat, maar oefening baart kunst en het begin is er dan misschien. Op het internet kunt u dan stapje voor stapje verder leren websites maken. Er zijn verschillende websites en handleidingen voor. Neemt u bijvoorbeeld eens een kijkje op de volgende paginas:

Handleiding HTML
Alhoewel deze website erg groot is, is het een echte aanrader! Hier kunt u goed de basis leren kennen van HTML.

MijnHomepage.nl
Alhoewel de reclames soms storend zijn, staan er enkele zeer interessante artikelen op MijnHomepage.nl waarmee u snel de basis paginas te pakken krijgt. Zeker de moeite waard.

PHPFreakz.nl
Deze website is echt een stapje verder, maar hier kunt u dan ook echte scripts vinden! Een forum, contact pagina, e-mail script, bezoekersteller, het is allemaal zo gemaakt met behulp van de PHPfreakz.


Computermail.nl nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief is verzorgd door: Computermail.nl in samenwerking met Zietuwel.nl