Nieuwsbrief September 2005

Inhoudsopgave

 
Advertentie:
Wilt u adverteren in onze nieuwsbrief? Dat kan al vanaf 15 euro!
Meer informatie...
Google ontvangt 1000 Chinese sollicitaties in vijf uur

Chinese programmeurs staan in de rij om een baan te krijgen bij Google. De zoekmachine ontving binnen vijf uur duizend sollicitaties.

Dat heeft Kai-Fu Lee, die aan het hoofd staat van Google China, verteld in een gesprek met de 21st Century Herald Newspaper. Nadat Google op zijn site een advertentie had geplaatst voor vijftig banen bij het onderzoekscentrum, stroomden de sollicitaties binnen.

Vooral onder Chinese academici bestaat er grote belangstelling voor een baan bij Google. Een Chinees die was afgestudeerd in computerwetenschappen, vroeg zich af of hij wel was gekwalificeerd voor een baan bij Google en solliciteerde daarom naar de functie van kok.

bron: Webwereld


Computervragen?
Heeft u vragen met betrekking tot uw computer software of hardware? Wij raden hiervoor het gratis online Vragenforum.nl aan. U kunt zich hier in een paar tellen gemakkelijk gratis registreren. Al duizenden mensen gingen u voor! Dagelijks worden hier honderden computerproblemen opgelost.

Aan of afmelden
Wilt u deze Computermail nieuwsbrief niet meer ontvangen, of juist wel, en wilt u ook graag een vriend of collega attenderen op deze dienst, dan kunt u, of uw vriend en/of collega gebruik maken van het inschrijfformulier op onze website.

Online kijken waar landbouwsubsidie naartoe gaat

Snoepfabrikant Mars, verscheidene bierbrouwers maar ook KLM en Shell blijken de grootste ontvangers van landbouwsubsidies in Nederland. De bedragen lopen in de vele miljoenen.

"Het geld komt niet terecht bij de kleine Europese boeren, maar vooral bij grote boeren en de agro-industrie", schrijft de Evert Vermeer Stichting op haar website. De stichting opende gisteren een database waarin te zien is welke bedrijven in welke periode hoeveel geld kregen als landbouwsubsidie in de afgelopen zeven jaar.

De stichting, een neveninstelling van de PvdA, vroeg de subsidiegegevens op bij het Ministerie van LNV en maakt de gegevens als doorzoekbare database beschikbaar via internet. Het bestand met een omvang van honderden megabytes is te doorzoeken op naam, postcode en plaatsnaam.

Behalve nagenoeg alle grote bierbrouwers in Nederland en snoepfabrikanten, ontving ook suikerbedrijf CSM tal van subsidies. Sinds eind jaren negentig blijkt het bedrijf ruim 112 miljoen euro te hebben ontvangen uit de pot.

Bron: Planet.nl


Advertenties:

Van de redactie:
Aan en afmelden nieuwsbrief
Heeft u computer vragen?
Even wat van de redactie
Naar de website zelf

Nieuws
Smerigste straten van Nederland op internet
Google ontvangt 1000 Chinese sollicitaties in vijf uur
Eenderde internetters betaalt niet voor muziek
Online kijken waar landbouwsubsidie naartoe gaat

Computerhulp
Muziek en films kopen via het internet


Even wat van de redactie

Deze keer in de nieuwsbrief een geheel zelf uitgevoerd onderzoek naar legale websites voor muziek en films. Toevallig hebben wij deze maand zelf het een en ander zitten zoeken op het internet, en vandaar dat wij bij het maken van de nieuwsbrief dit graag met u wilden delen. Heeft u zelf ergens onderzoek naar gedaan op het internet, of een leuke tip voor de nieuwsbrief? Wij staan voor alle suggesties open! Stuur gewoon eens een antwoord naar het adres vanwaar de nieuwsbrief zelf verstuurd is, en misschien komt uw suggestie wel in onze volgende nieuwsbrief te staan!


Smerigste straten van Nederland op internet

Milieudefensie heeft op internet een lijst gezet met de tweehonderd smerigste straten van Nederland. Op de genoemde plekken is de luchtkwaliteit ver onder de norm. Het overzicht is samengesteld op basis van gemeentelijke rapportages.

In heel Nederland heeft Milieudefensie vieze straten gevonden, maar de meeste liggen in de Randstad. Rotterdam (41 straten), Utrecht (30), Den Haag (28) en Amsterdam (27) voeren de lijst aan.

Tussen de tweehonderd smerigste straten staan vooral drukke punten in (middel)grote steden. Milieudefensie noemt bijvoorbeeld de Wibautstraat en Prins Hendrikkade in Amsterdam, het Stationsplein in Utrecht, het Hofplein en Weena in Rotterdam, maar ook de Dorpsstraat in Zeist.

Milieudefensie meent dat gemeenten zelf ook actie kunnen ondernemen voor een gezonde, schone lucht. Ze kunnen bijvoobeeld vrachtwagen en bussen zonder roetfilter weren, binnensteden autoluw maken en een strenger parkeerbeleid invoeren.

"De gezondheid van mensen staat op het spel. Bewoners hebben recht op schone lucht", verklaarde campagneleider J. Wijnhoven vrijdag. De organisatie zal vieze straten markeren met gele stickers.

bron: Nu.nl


Eenderde internetters betaalt niet voor muziek

Ongeveer eenderde van de Nederlanders haalt uitsluitend muziek van internet zonder daarvoor te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Intomart GfK onder 1359 mensen. In totaal zegt ruim de helft van de ondervraagden wel eens muziek te downloaden.

De onderzoekers concluderen dat internetters zich nog weinig aantrekken van de strijd die bijvoorbeeld de stichting Brein tegen onbetaald downloaden voert.

Stichting Brein introduceerde donderdag de software Digital File Check. Met deze software kunnen internetters hun schijf op illegale (muziek)bestanden doorzoeken.

De software toont gevonden (muziek)bestanden op de harde schrijf, maar zegt er echter niet bij of deze illegaal zijn. "Het is aan de ouders wat ze met de zoekresultaten doen", verklaarde Tim Kuik van stichting Brein tegenover Webwereld.

Bron: Nu.nl


Advertenties

Muziek en films kopen via het internet

Muziek en films via het internet downloaden of bestellen zijn razendpopulair. In de tijd van software programma's als Napster en Kazaa, waarmee overal op het internet naar muziek gezocht kon worden, werden er meer computers verkocht dan ooit. Nog steeds blijkt uit een van de hierboven staande nieuwsberichten dat muziek en films regelmatig illegaal via het internet gedownload worden. Maar het kan ook anders; legaal.

Er zijn veel verschillende websites waar muziek en films rechtstreeks op het internet gekocht kunnen worden. Deze kunnen zelfs worden thuisbezorgd. Of het nu komt doordat het internet als medium nu goedkoper is, of door de concurrentie met gratis illegale websites en software; om de prijs hoeft u het bijna niet meer te laten. Veel DVDs en CDs zijn tegenwoordig zeer redelijk geprijst.

Muziek en films kopen via het internet heeft enkele voordelen:
- Geen virus / spam of andere bijkomende ongewenste effecten
- U steunt de muziek / film industrie
- Officiele verpakking met extra info, songteksten, etc.
- CD met extras als bloopers, meer talen, officiele ondertiteling
- Vaak betere kwaliteit CD / DVD
- Garantie
- Legaal
- Makkelijker / Sneller te vinden

Liedjes downloaden:
Als u alleen de bestanden op de computer wilt beluisteren en een muziek of filmfragment direct wilt downloaden zijn er enkele grote websites waar dit kan. Een liedje kost online ongeveer 1 euro. De plaatsen waar u dit het beste kunt doen zijn:

itunes.com
De muziekwebsite van Apple.com. De ontwerper van een van de bekendste en meestverkocht MP3 spelers wereldwijd: De iPod.

MSN Music Experience
Deze website concurreert direct met itunes.

CD of DVD laten thuisbezorgen:

kelkoo
Een website waar u prijzen kan vergelijken van producten. Zo ook van muziek. Deze kunt u bij een van de aangesloten winkels direct kopen.

Free Record Shop
De Free Record Shop is als keten erin geslaagd om een enorm aanbod van CDs en DVDs online in een webwinkel te krijgen. Deze kunnen online worden besteld. Vaak zijn er pakketkortingen mogelijk, en dagelijks zijn er nieuwe aanbiedingen. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen op ophalen in een filiaal in de buurt.

Wehkamp
Wehkamp is bekend geworden met de dikke gids voor kleding soortgelijke artikelen. De website echter is enorm, ook voor muziek en films kunt u hier een redelijk assortiment vinden.

Bol.com
Bekend geworden van het verkopen van boeken, maar ook verkoopt Bol DVDs en CDs. Ons persoonlijk viel op het eerste gezicht de prijs en assortiment wat tegen, zeker in vergelijking tot de Free Record Shop. Maar misschien zoekt u in een heel ander genre en is Bol.com juist wel de eerste keuze voor u.


Computermail.nl nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief is verzorgd door: Computermail.nl in samenwerking met Zietuwel.nl