Nieuwsbrief December 2005

Inhoudsopgave

 
Advertentie:
Wilt u adverteren in onze nieuwsbrief? Dat kan al vanaf 15 euro!
Meer informatie...
12 ondernemers kijken terug op 2005

Aan het eind van het jaar kijken we even terug. Veertien bekende en minder bekende ondernemers vertellen in de nieuwe Sprout wat zij in 2005 geleerd hebben. Bij deze alvast een voorproefje. Lees verder...


Computervragen?
Heeft u vragen met betrekking tot uw computer software of hardware? Wij raden hiervoor het gratis online Vragenforum.nl aan. U kunt zich hier in een paar tellen gemakkelijk gratis registreren. Al duizenden mensen gingen u voor! Dagelijks worden hier honderden computerproblemen opgelost.

Aan of afmelden
Wilt u deze Computermail nieuwsbrief niet meer ontvangen, of juist wel, en wilt u ook graag een vriend of collega attenderen op deze dienst, dan kunt u, of uw vriend en/of collega gebruik maken van het inschrijfformulier op onze website.

Beste van 2005

Redacteuren, medewerkers en collega's van Webwereld zetten de beste sites op een rij. Onder de sites die meerdere keren genoemd worden bevinden zich Flickr (drie maal), Google Maps (twee maal), Digg (twee maal), Last.fm (drie maal) en Dilbertblog. Op de laatste na allemaal sites die als typische Web 2.0-voorbeelden worden gezien. Lees verder...


Advertenties:Van de redactie:
Aan en afmelden nieuwsbrief
Heeft u computer vragen?
Even wat van de redactie
Naar de website zelf

Nieuws
Meest gezocht op internet 2005
Meest bezochte websites in 2005
12 ondernemers kijken terug op 2005
Webwinkels populair bij kerstaankopen


Even wat van de redactie

Een computer opschonen kan op verschillende manieren. We hebben al vaker onderwerpen hierover besproken, maar dit keer twee zeer uitgebreide artikelen welke zijn ingezonden door een lezer! En de tips zijn niet de minste; zeer uitgebreide tips waarmee iedereen wel ergens voordeel kan halen. Niet wachten dus, maar meteen naar beneden scrollen en uitvoeren die suggesties. Succes!

Heeft u zelf ook tips? Wij horen ze graag! Stuur ze naar het e-mail adres vanwaar deze nieuwsbrief is gekomen.

 

Meest gezocht op internet 2005

2005 is zo goed als voorbij. Wat is er allemaal in afgelopen jaar gebeurd en wat zijn de grootste gebeurtenissen? Op de televisie zijn er deze dagen voldoende programma's waar de gebeurtenissen uit het jaar 2005 de revue passeren. Op het internet kan hier een mooie indicatie van gekregen worden door te kijken waar het meeste naar gezocht is in 2005. Zo heeft Google een korte lijst, maar ook per rubriek. Zo kunnen de meest gezochte films, gebeurtenissen of filmsterren bekeken worden.

Wat grappig is om te zien is dat Yahoo!, de tweede zoekmachine wereldwijd, een hele andere lijst heeft. Yahoo! heeft toch duidelijk een andere doelgroep. Volgens deskundige heeft deze meer vrouwelijke gebruikers. In Nederland is Yahoo! ook actief met Yahoo.nl maar deze heeft nagenoeg geen marktaandeel.

Als we al verwachten dat Yahoo! en Google verschillende doelgroepen hebben, hoe zit het dan met Lycos? Met een top100 die bijna volledig bestaat uit vrouwen.


Meest bezochte websites van 2005

In 2005 is Google eindelijk officieel de meestbezochte website van Nederland. Google.nl neemt dit jaar met een gemiddeld bereik van 70% de nummer 1 positie in handen en streeft daarmee Startpagina.nl en Msn.nl voorbij. Van de nieuwkomers in de ranglijst is Speurders.nl duidelijk het meest succesvol. Speurders.nl weet binnen 15 maanden door te dringen tot de top 10 en is daarmee de meest succesvolle Nederlandse website introductie ooit.

Particuliere handelsplaatsen zitten in de lift. Naast Speurders.nl weten zowel Marktplaats.nl als Ebay.nl hun positie duidelijk te verbeteren. De andere nieuwkomers in de ranglijst, Staatsloterij.nl en Nu.nl stonden vorig jaar nog net buiten de top 20, op respectievelijk een 23e en 21e positie. Ook Msn.com groeit. Tot dit domein worden ook de weblogs van Spaces.msn.com gerekend.

Zowel Postbank.nl als Rabobank.nl weten hun positie te consolideren. Abnamro.nl blijft met een 25e positie net buiten de top 20.

Hoe betrouwbaar deze tellingen zijn is ons persoonlijk niet duidelijk; in 2004 deed een website als Startkabel een jaar mee en was plotseling 8e. Nu Startkabel haar eigen resultaten laat meten door een ander bureau blijkt Startkabel daar opeens top10 te zijn en zijn ze bij Multiscope niet meer in de top20 te vinden. Apart. Maar toch een goede indicatie van de meest bezochte websites van 2005.


Advertenties

Webwinkels populair bij kerstaankopen

Nederlanders gebruiken internet steeds meer voor de aankopen voor sinterklaas en Kerstmis. Het medium dient vooral ter oriëntatie, voor de daadwerkelijke aankoop gaat het grootste deel van de mensen naar de winkel. Dat blijkt uit een representatief onderzoek onder vijfhonderd volwassen internetters van MarketResponse.

De grootste internetwinkel ter wereld, Amazon, heeft naar eigen zeggen in zijn tienjarig bestaan nog nooit zo'n goede kerstperiode meegemaakt. De onderneming deelde maandag mee dat klanten tussen 1 november en Kerstmis meer dan 108 miljoen artikelen hebben gekocht.

De drukste dag was maandag 12 december, toen 3,6 miljoen artikelen werden besteld.

Computermail.nl nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief is verzorgd door: Computermail.nl in samenwerking met Zietuwel.nl