Nieuwsbrief Januari 2006

Inhoudsopgave

 

Advertentie

Windows XP hulp
Heeft u problemen binnen Windows XP? Dan kunt u dit ook direct via het internet door een computer deskundige laten oplossen. XPdokter.nl is zo'n deskundige. Via uw internetverbinding kan hij uw computer uitstekend controleren op virussen, spyware en software problemen. Eventueel kan er via MSN messenger vragen gesteld worden aan de dokter. Voor meer informatie zie de website van XPdokter.nl zelf.

Schaatsen gezocht

Sinds de komst van de vrieskou in Nederland op 22 januari wordt er op de advertentiesite Speurders.nl massaal naar schaatsen gezocht. Het zoekwoord ´schaatsen´ werd in december 2005 gemiddeld 463 keer per dag ingetypt. Op dit moment bedraagt dat aantal 4132 keer per dag, een stijging van maarliefst 792%.

Bron: Persberichten.com


Computervragen?
Heeft u vragen met betrekking tot uw computer software of hardware? Wij raden hiervoor het gratis online Vragenforum.nl aan. U kunt zich hier in een paar tellen gemakkelijk gratis registreren. Al duizenden mensen gingen u voor! Dagelijks worden hier honderden computerproblemen opgelost.

Aan of afmelden
Wilt u deze Computermail nieuwsbrief niet meer ontvangen, of juist wel, en wilt u ook graag een vriend of collega attenderen op deze dienst, dan kunt u, of uw vriend en/of collega gebruik maken van het inschrijfformulier op onze website.

Minder virussen

Het aantal computervirussen is in 2005 zienderogen afgenomen. Slechts 1 procent van de aangetroffen bedreigingen betrof een traditioneel virus. Het aantal varianten van malware (verzamelnaam voor kwaadaardige en/of schadelijke software) was het afgelopen jaar echter hoog. Dat meldt antivirusfabrikant PandaLabs.

Van alle nieuwe bedreigingen die vorig jaar door PandaLabs werden ontdekt, behoorde 42 procent tot de Trojan-familie. Zesentwintig procent waren bots, 6 procent wormen en 3 procent adware of spyware.

Bron: Nu.nl.

 

Van de redactie:
Aan en afmelden nieuwsbrief
Heeft u computer vragen?
Even wat van de redactie
Naar de website zelf

Nieuws
Meisjes minder handig met PC dan jongens
Sollicitaties vinden steeds vaker online plaats
Schaatsen gezocht
Minder virussen

Computerhulp
XPdokter helpt online met uw problemen (advertorial)
Online computer op virussen controleren
Anti Spyware programma's


Even wat van de redactie

Met 2006 zijn we weer in een nieuw jaar beland. Boordevol nieuwe techniek waar weer heel wat mooie termen bij komen kijken. Zo kunt u in nieuwe nieuwsbrieven straks berichten voorbij zien komen als:

"Heeft u een dialer op uw PDA? Welke uw ADSL verbinding doorlinkt naar een 0900 nummer? Met deze antispyware software welke u gratis kunt downloaden kunt u uw register bestanden weer resetten."

Wellicht straks voor u een heel nuttige tip. Software en downloaden begrijpen de meeste mensen maar hoe zit dat met PDA, ADSL, 0900 nummers, dialers en spyware? Wat is het register en waarom zou u dit willen resetten? Hiervoor is een website met een vrij gemakkelijke computer woordenboek waarmee u ook in het nieuwe jaar niet verrast kan worden door nog meer afkortingen en computer termen.

Op www.computerwoorden.nl kunt u veel afkortingen en computerwoorden vinden en weet u altijd waar wij het over hebben in onze nieuwsbrief.

 

Meisjes minder handig met PC dan jongens

Meisjes zijn minder handig met de computer dan jongens. Vrouwelijke scholieren maken ook minder gebruik van computers, zo blijkt uit onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Als het gaat om de beschikbaarheid van computers voor scholieren neemt Nederland een middenpositie in. In het voortgezet onderwijs staat er volgens de OESO voor zeven scholieren een computer.
Australië, Verenigde Staten en Zuid-Korea gaan op kop met een voor drie. De organisatie baseert zich op gegevens uit 2003.

De scholieren gebruiken de computer trouwens vaker thuis dan op school. Canada, IJsland en Zweden zijn koplopers in het thuisgebruik: negen van de tien scholieren van 15 jaar logt verscheidene keren per week in. Op dit onderdeel zijn voor Nederland bij de OESO geen gegevens bekend.

Scholieren die over veel computervaardigheden beschikken, halen over het algemeen hogere cijfers. Zeker bij wiskunde gaat die stelling op.

Bron: Nu.nl.


Sollicitaties vinden steeds vaker online plaats

Sollicitaties vinden op steeds grotere schaal online plaats. De vele banensites, alert services en databases die online CV's scannen maken het sollicitatieproces steeds gemakkelijker. Dat zegt Hendrik-Jan Guitink van Quorum International Search. Zeker zeventig procent van de initiële sollicitaties vindt online plaats.

Veel mensen reageren via de email of een webformulier op online advertenties. Soms komt het zelfs al voor dat het sollicitatiegesprek online plaatsvindt, via de webcam bijvoorbeeld.

Ook werkgevers raadplegen steeds vaker het internet bij een sollicitatieprocedure. "Werving- en selectiebureaus zoeken daarnaast steeds vaker extra informatie over kandidaten via internet. Op die manier vinden bedrijven vaak meer over een kandidaat dan op het CV staat, zoals hobbies, presentaties op seminars of bijvoorbeeld persmomenten", aldus Guitink.

Bron: Nu.nl


Advertenties

Online computer op virussen controleren

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een antivirusscanner. Echter dat deze niet alles weten te blokkeren is inmiddels bekend. Zo is eigenlijk ook antispyware software nodig, een firewal, spamfilter, etc. Verder zijn antivirus programma's niet altijd volledig of up-to-date. Bent u bang dat u een virus heeft en wilt u eens een andere scanner proberen? Op www.onlinevirusscanner.info staan verschillende virusscanners welke u eenmalig of tijdelijk zelfs gratis kunt proberen. Ideaal als second opinion.


Anti Spyware programma's
In de nieuwsbrief van april 2005 hebben wij Hitman Pro aangeraden als Antispyware software. Dit is een verzamel pakket van verschillende gratis antispyware oplossingen. Wij zijn zelf zeer bekend met Hitman Pro en raden dit dan ook regelmatig aan. De Consumentenbond heeft echter een onderzoek gedaan naar antispyware oplossingen en kwam met een beter alternatief. De antispyware software van Microsoft. Deze is nog in betá maar is toch al beter dan alle anderen. Voor de gebruikers welke inmiddels met Hitman Pro aan de slag zijn, deze kreeg als enige naast Microsoft een dikke voldoende van de Consumentenbond!
Computermail.nl nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief is verzorgd door: Computermail.nl in samenwerking met Zietuwel.nl